Dag 19 : Chinle - Petrified Forest - Holbrook

26 juli 2012

Na een goede nachtrust zijn we weer helemaal opgeladen.

Onze eerste stop is Hubbell Trading Post NHS.
Deze handelspost werd opgericht rond 1880 door John Lorenzo Hubbell.
Hij dreef er handel met de Navajo. Oa tapijten worden er geruild voor voedsel.


Achter de Trading Post en het museum, is een kleine verzameling van oude landbouwmachines en vervoermiddelen.


Na Ganado verlaten we Navajo Nation. We winnen hier dus 1 u.

En nu op naar de stad van mijn zoon Sander.Het is nog maar 11 u als we aankomen bij het laatste nationale park van onze vakantie.
Petrified Forest National Park.

Het eerste deel (ten noorden van de I-40) is het gebied Painted Desert.
Painted Desert Inn : tot in 1963 was dit een lodge, recent gerenoveerd en nu een museumVroeger liep de route 66 door het park. Er staat een herdenkingsteken waar je nog de oude bedding van de weg kan zien (rechts van de telefoonpalen). Opvallend is dat slechts een stukje verder de interstate loopt.Vanaf ongeveer dit punt kom je in het andere deel van het park, Petrified Forest.

Onze eerste stop hier is Puerco Pueblo Ruins, bewoond rond 1300 en gebouwd rond een centrale plaza. Op de omliggende rotsen zijn petroglyphs te zien.
The Teepees

Blue Mesa


Agate Bridge : een versteende boom waaronder de grond is weggespoeld.
(doodzonde van de betonnen ondersteuning, hier moet toch een meer esthetische oplossing voor bestaan)Dit is werkelijk een prachtig park.
Onwezenlijk soms, maar het heeft iets speciaals wat ons allebei aantrekt.
Maar het is hier ook onnoemelijk heet. De zon brandt, er is wel wind maar die is ook warm. En geen plekje schaduw. Bij elk viewpoint worden we een klein beetje meer gebakken.

Bij Crystal Forest gaan we ons aan een wandeling wagen. Het is 'maar' een rondje van 1 km maar we nemen toch elk een flesje water mee. De auto geeft weer 40° C buitentemperatuur aan.Op het einde van de tocht slaan we nog een praatje met de ranger die hier wacht heeft (en onder een afdak in de schaduw staat). We kregen felicitaties omdat we water mee genomen hadden, wat nu overigens bijna op is.

In het Rainbow Forest Museum kan je meer leren over hoe het gebied vroeger was. Je kan er ook meer leren over versteend hout, fossielen en dinosauriërs.


Bij het museum ligt het korte Giant Logs Trail.Er zijn maar enkele trails in dit park, waarvan er 3 bij Rainbow Forest beginnen.
Wij gaan naar Agate House, gebouwd van versteend hout. (2 mijl H+T)
Met pet, hemdje met lange mouwen en elk 3 liter water in de rugzak dachten we goed voorbereid te zijn. De hitte was bijna ondraaglijk. Je loopt over een vlakte, geen schaduw en een heel eind met geen zuchtje wind.
Het spreekt voor zich dat het ijsje dat we kochten in de gift shop / winkel bij het museum ons zeer goed gesmaakt heeft.

We rijden nu verder naar Holbrook. Het stadje ligt aan de oude Route 66. 't Is een half verlaten stadje. Er hangt een rare sfeer.
We gaan er eten bij Joe & Aggie's Café. Supervriendelijke mensen.
Zij vertellen ons dat Disney/Pixar in het stadje gefilmd heeft voor het maken van de film Cars. De crew was kind aan huis bij hen. (en ze staan op de credits van de film, bij thuiskomst gecheckt en het klopt)
Vandaag overnachten we in Route 66 style, in het Wigwam Motel.
Geen super luxe, maar je hebt er alles wat je nodig hebt. Mijn zoon vindt het er ook geweldig fijn.

In de gloriedagen van de route 66 waren er 7 Wigwam Village Motels langsheen het traject. Deze in Holbrook is officieel Wigwam Village Motel # 6.

Bij elke wigwam staat een oldtimer uit de jaren 50 of 60 geparkeerd, dat maakt het plaatje compleet. Wat een heerlijke setting.